Network Menu

Jenny Lind-konsert

Den 3 juni 2022 kl 19.00 kommer vi återigen erbjuda en Jenny Lind konsert i Heliconian Hall i Yorkville i Toronto. Vi hoppas att många av er vill komma och uppleva detta fina och traditionella event!

Konserten är öppen för allmänheten och vi hoppas att ni tar med er man, barn, familj, vänner, grannar, och alla andra ni känner. Alla är hjärtligt välkomna! Vi har ett begränsat antal biljetter, så missa inte chansen.

Biljetterna kostar 30 $ och inkluderar Prosecco och vatten samt tilltugg.

Nordamerikas SAS-chef (och SWEA-medlem) Jasmin Utter kommer att hålla en kort presentation i pausen. Efter konserten blir det mingel med musikerna och chans att prata med SAS-chefen och ställa frågor.

Anmäl er och antal biljetter till: jennylindtoronto(Replace this parenthesis with the @ sign)sweatoronto.org

Efter tre års uppehåll pga covid får vi återigen äran att vara värdinnor för årets Jenny Lind-stipendiater. Vi kommer att njuta av operasång av sopranen Tessan-Maria Lehmussaari och pianisten Silja Levander. Detta kommer att bli en spektakulär kväll!

Om man känner sig lite osäker när det gäller opera är detta ett utmärkt tillfälle att få smaka på det lite försiktigt. Det är inte alls så svårt som många tror. Detta är absolut en kväll ni inte vill missa, det är vackert och stämningsfullt och ett utmärkt tillfälle att få erfara lite svensk kultur här i Toronto.

 

Jenny Lind i Toronto

”St. Lawrence Hall rings with sound of Jenny Lind again” skrev Toronto Star efter SWEA Torontos allra första Jenny Lind-konsert den 11 juni 2001. Eventet blev så vackert och populärt att styrelse direkt bestämde att göra det till ett årligt evenemang.

Jenny Lind, ”den svenska näktergalen”, var en av de första att sjunga i St. Lawrence Hall efter den stora branden 1849. Året var 1851 och trots att biljettpriset var hela 4 $ – motsvarande flera hundra dollar i dagens penningvärde – blev det rusning.

Efter SWEA Torontos första Jenny-Lind konsert har det blivit totalt 18 stycken, ibland med finansiellt stöd från Svenska ambassaden.

Det är den Kungliga Musikakademien och Folkets Hus och Parker som varje år utser två stipendiater som åker på en Nordamerika-turné i Jenny Linds fotspår. Turnén börjar oftast här hos oss i Toronto och vi underhåller dem i 3-4 dagar innan de åker vidare. Programmet brukar innehålla en utflykt till Niagarafallen, CN Tower, middag hemma hos Birgitta Sigfridsson samt givetvis Jenny Lind-konserten.